BIC Plzeň

BIC News

Pokračující podpora digitalizace

Naše aktivity pomáhají inovačnímu podnikání v regionu. Kromě poradenství v začátku podnikání se řada konzultací věnuje financování podnikatelských záměrů.

Máme přehled o možnostech financování zavádění digitálních technologií v podnicích. Sledujeme i otevřené výzvy tzv. kaskádových grantů. Jedná se o rychlé, administrativně méně náročné projekty financované z projektů podpořených v rámci evropského programu Horizon Europe.

V rámci našeho členství v největší evropské síti na podporu podnikání Enterprise Europe Network se tématu digitalizace v podnicích věnujeme hlavně z pohledu možných finančních zdrojů. Jestliže ve firmě právě toto téma řešíte, domluvte si s námi bezplatnou konzultaci, na které probereme vaše představy a reálné možnosti financování.

Na šíření povědomí o tématu digitalizace a digitální transformace podniků spolupracujeme se sdružením CzechInno, které poskytuje komplexní služby v oblasti podpory inovací od raného stádia až po podporu na trhu. V loňském roce jsme na jaře společně uspořádali webinář „Jak financovat digitální transformaci ve výrobní firmě“. Na podzim jsme přispěli odbornou přednáškou v Plzni na akci věnované šíření dobrých praxí a příkladů implementace digitálních řešení v podnicích. Podobné vzdělávací akce se chystáme podpořit i letos v Plzeňském, Jihočeském nebo Karlovarském kraji v rámci služeb sítě Enterprise Europe Network. V návaznosti vás zveme do Českých Budějovic, kde se 21. února 2023 koná „Digitální transformace 2023 aneb Úspěšná proměna českých firem v podniky budoucnosti“.

S digitalizací a zaváděním nových řešení založených na umělé inteligenci pomáhá firmám jeden z našich klientů, společnost Amitia. Firma se zabývá vývojem a integrací umělé inteligence v různých oborech od průmyslové výroby až po zdravotnictví či vzdělávání. Od svého počátku v roce 2019 s námi firma aktivně spolupracuje. Za svůj nástroj PLAiN určený pro pokročilé plánování výroby získala Amitia ocenění v prestižní soutěži Vizionáři 2022 pořádané sdružením CzechInno.

Mgr. Jana Jeřábková

Mgr. Jana Jeřábková

Enterprise Europe Network
jerabkovaj@bic.cz
603 418 653
377 205 206

Vybíráme účastníky jarního kola inkubace 2024

Do jarního kola inkubace se přihlásilo 16 nadějných startupů. Kdo z nich postoupí do další fáze programu?

Celý článek

Sales Class

BIC Plzeň připravil program workshopů a konzultací, kde se mladé inovační firmy naučí prodávat svůj produkt.

Celý článek