BIC Plzeň

BIC News

Dotace pro podniky na investice pro zavádění inovací do výroby

Od 1. září 2022 mohou podniky žádat o dotace na investice do strojů a zařízení potřebných pro uvedení výsledků výzkumu a vývoje do výrobní praxe. Ministerstvo průmyslu a obchodu vyčlenilo na I. výzvu INOVACE v OP TAK přesně 1 mld. Kč.

Výše dotace: 1-40 mil. Kč
Míra podpory: 20-60 %
Příjemci podpory: malé a střední podniky
small mid-caps (velké podniky s max. 499 zaměstnanci)
Příjem žádostí: od 1. září do 30. listopadu 2022


V BIC Plzeň máme s přípravou žádostí o tento typ dotací bohaté zkušenosti. Rádi s vámi probereme podmínky výzvy, společně koncipujeme projekt, zpracujeme potřebné dokumenty a provedeme vás celým procesem od podání žádosti až po závěrečné vyúčtování.

Text výzvy ke stažení

Ve spolupráci s BIC Plzeň využila dotaci v programu INOVACE také společnost ATMOS Chrást s.r.o. Obsahem projektu podpořeného v OP PIK bylo pořízení obráběcího centra pro výrobu inovovaných rotorů šroubových kompresorů, včetně robotického zakladače. Složité tvary rotorů jsou na tomto zařízení s vysokou přesností vytvářeny technologií trochoidálního frézování. Inovovaný šroubový blok byl přitom jedním z výsledků VaV projektu, podpořeného též v OP PIK, v programu APLIKACE (obdobná výzva je vyhlášena i v OP TAK, opět s příjmem žádostí od 1. 9. do 30. 11. 2022).

Naši konzultanti se podíleli nejen na žádosti o podporu, ale i na administraci výběrového řízení na dodavatele stroje a na kompletaci žádosti o platbu, na jejímž základě pak byla dotace proplacena, asistují i při podávání monitorovacích zpráv.

Ing. Zbyněk Doležal

Ing. Zbyněk Doležal

Financování
dolezalz@bic.cz
603 512 849
377 205 208

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek

Vybíráme účastníky jarního kola inkubace 2024

Do jarního kola inkubace se přihlásilo 16 nadějných startupů. Kdo z nich postoupí do další fáze programu?

Celý článek