BIC Plzeň

BIC News

Plzeňský festival Dronfest přilákal i zahraniční firmy

V rámci festivalu bezpilotního létání Dronfest proběhly schůzky zástupců mezinárodních firem, univerzit a výzkumných organizací ze 16 zemí.

V rámci členství v mezinárodní síti na podporu podnikání Enterprise Europe Network (EEN) pomáháme v BIC Plzeň najít firmám partnery pro spolupráci v zahraničí. Jedním z nástrojů, které k tomu využíváme, je organizace mezinárodních schůzek.

V říjnu jsme takovou akci zorganizovali pro firmy aktivní v oblasti dronů při plzeňském Dronfestu. Festivalu se v roli vystavovatelů účastní řada zajímavých českých firem a ani letošní ročník nebyl výjimkou. Organizátoři uvítali možnost dát o akci vědět i v zahraničí, a tak jsme ve spolupráci s našimi evropskými partnery ze sítě EEN uspořádali online dvoustranné schůzky, které firmám umožňují získat nové kontakty.

Možnost zúčastnit se akce zaujala 53 účastníků z 16 zemí. Většina účastníků hodnotila navázané kontakty jako perspektivní, s potenciálem pro budoucí spolupráci.

Maximální podporu během akce a zázemí pro schůzky poskytl organizátor Dronfestu, Správa informačních technologií města Plzně.

Zajímá i vás možnost navázání zahraniční spolupráce?

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek

Vybíráme účastníky jarního kola inkubace 2024

Do jarního kola inkubace se přihlásilo 16 nadějných startupů. Kdo z nich postoupí do další fáze programu?

Celý článek