BIC Plzeň

BIC News

Dny AI v Plzni

Plzeň se na podzim stane jedním ze čtyř českých měst, která budou patřit umělé inteligenci. Dny AI se v Plzni uskuteční v týdnu od 16. do 22. října 2023. Svým programem se zaměří jak na odbornou, tak širokou veřejnost.

Dny AI odstartují v Brně a po Plzni a Ostravě se přesunou na závěrečný týden do Prahy. Tam také vyvrcholí předáváním českých ocenění v oblasti umělé inteligence.

  • Brno  9. – 15. 10. 2023 (organizátor: brno.ai)
  • Plzeň  16. – 22. 10. 2023 (organizátor: BIC Plzeň)
  • Ostrava  23. – 29. 10. 2023 (organizátor: MSIC)
  • Praha  30. 10. – 5. 11. 2023 (organizátor: prg.ai)

Ve všech městech na programu spolupracuje agentura CzechInvest.


Dny AI navazují na loňský úspěšný první ročník pořádaný v Brně. Cílem akce je představit možnosti využití umělé inteligence v návaznosti na aktuální dění a vývoj této technologie. Dostane se přitom jak na pozitiva, tak možné, zejména celospolečenské, negativní dopady související s dalším rozvojem AI.


Dny AI jsou určeny pro všechny, kteří se zajímají o AI a její využití. Nabídnou přednášky, workshopy, prezentace, ale také doprovodný program.

Program v Plzni představí AI napříč obory lidské činnosti, propojí a prezentuje to nejlepší, co plzeňská scéna nabízí. Významná část programu bude věnována praxi a konkrétním příkladům využití umělé inteligence v různých oblastech. Právě šíře záběrů Dnů AI otevře prostor pro nahlédnutí na umělou inteligenci v netradičních souvislostech s důrazem na její mezioborovost.

 

Kdo by se chtěl jakoukoli aktivitou do akce zapojit, může se přihlásit prostřednictvím webu www.dny-ai.cz, nebo nás kontaktovat napřímo:

 

Ing. Tereza Vodičková

Ing. Tereza Vodičková

Propagace & Eventy
vodickovat@bic.cz
605 791 520

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek