BIC Plzeň

BIC News

Přehled inkubátorů a vědeckotechnických parků v příhraničí

Evropský region Dunaj-Vltava v Dolním Bavorsku vydal dvojjazyčnou brožuru o podnikatelských inkubátorech a vědeckotechnických parcích v příhraničí.

„Pro budoucnost našeho společného česko-bavorského hospodářského regionu má velký význam zakládání mladých dynamických společností,” je přesvědčený prezident Krajského sněmu Dolního Bavorska Dr. Olaf Heinrich. Evropský region Dunaj-Vltava v Dolním Bavorsku, jehož je Dr. Heinrich předseda, vydal brožuru, kde jsou všechny inkubátory a vědeckotechnické parky z příhraničí z Dolního Bavorska a z Jihočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje.

Struktura dvojjazyčné brožury je následující: na začátku je přehled všech zařízení, následují pak jednotlivé inkubátory a vědeckotechnické parky, včetně kontaktních osob a charakteristiky příslušných zařízení.

Brožuru je možné zdarma stáhnout v češtině a němčině.

Brožuru Přehled inkubátorů a vědeckotechnických parků v příhraničí připravila Ing. et Ing. Jaroslava Pongratz, MBA, manažerka kontaktních sítí Bavorsko – Čechy.
Zaujala vás možnost mít adresu ve Vědeckotechnickém parku v Plzni nebo vás oslovil některý z “Portů”? Nebo chcete zasídlit v chystaném TechToweru? Napište nám a domluvte si prohlídku.

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek