BIC Plzeň

BIC News

Otevřeli jsme Technologické centrum na Borských polích

Vybudovali jsme moderní podnikatelské prostory, jejichž součástí jsou i odborné laboratoře, zkušebny a stroje pro prototypovou výrobu.

V novém Technologickém centru v Plzni na Borských polích najdou podnikatelé moderní vybavení, například zkušebnu pro elektromagnetickou kompatibilitu, hardware compliance laboratoř, klimakomory pro teplotní a klimatické zkoušky nebo stroje pro prototypovou výrobu. Otevření nového Technologického centra BIC Plzeň je součástí projektu, který byl Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky nominován mezi úspěšné projekty v rámci ocenění Podnikatelský projekt roku 2022.

Technologické centrum BIC Plzeň vzniklo rekonstrukcí budovy v Teslově ulici na Borských polích. Jeho výstavba je součástí projektu, jenž má za cíl navýšení kapacit pro inkubaci, technologických kapacit a zasídlení firem.

„V první fázi jsme v roce 2020 otevřeli v Riegrově ulici v Plzni coworking, který nabízí místo pro práci ve sdíleném prostoru, startovací kanceláře určené pro start-upy a VR laboratoř. Zde máme kanceláře již plně obsazené, zbývají pouze dvě pracovní místa pro coworkery. Zmíněný projekt pokračuje právě otevřením Technologického centra, v němž se již nyní zabydlela společnost Compteq.io, která vyvíjí špičkovou průmyslovou elektroniku. Máme zde vyhrazené kanceláře pro mladé firmy, které mohou v případě zájmu s touto zavedenou a úspěšnou firmou spolupracovat,“ vysvětlil Luděk Šantora, jednatel BIC Plzeň.

Nominace na Podnikatelský projekt roku 2022

Projekt se setkává s kladným hodnocením odborníků napříč republikou, dokonce byl nominován na Podnikatelský projekt roku 2022. „U příležitosti otevření Technologického centra BIC Plzeň bychom vás rádi informovali, že Ministerstvo průmyslu a obchodu nominovalo projekt ITI PMO – Posílení kapacit coworkingu a technologického centra BIC Plzeň, jež je spolufinancovaný z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), do soutěže Podnikatelský projekt roku 2022, jehož vítězové budou vyhlášeni 16. listopadu 2022 v Praze“.

Držte nám pěsti!

Chcete se poradit o možnostech financování svého podnikání, konzultovat váš podnikatelský záměr nebo máte zájem o zahraniční trhy?

Autor fotografií: M. Pecuch, Plzeň.eu

Připravujeme pro vás fotogalerii ze slavnostního otevření Technologického centra.

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek