BIC Plzeň

BIC News

Firmy se mohou vyjádřit k připravované EU legislativě z oblasti mikroplastů

Cílem nové evropské legislativy má být zamezení úniku a ztrát plastových pelet (mikroplastů). Může to však mít dopad na společnosti, které nakládají s plastovými peletami.

Evropská komise aktuálně zjišťuje, jak by byly ovlivněny touto legislativou mikropodniky a malé podniky. Dotazníkové šetření probíhá prostřednictvím sítě na podporu podnikání Enterprise Europe Network, které jsme členem.

Evropská komise odhaduje, že každoročně v Evropské unii neplánovaně unikne do životního prostředí kolem 150 000 tun plastových pelet. Případná nová legislativa by vyžadovala, aby všechny evropské společnosti, které vyrábějí, zpracovávají, přepravují a skladují plastové pelety, přijaly osvědčené postupy pro prevenci, omezování a snižování průniků a úniků plastových pelet do životního prostředí (půdy, vody nebo vzduchu).

Dotazník je k dispozici v několika jazykových mutacích (včetně češtiny) ZDE a lze ho vyplnit do 23. února 2023.

CHCI VYPLNIT DOTAZNÍK

Předem děkujeme za vaše názory.

V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Bc. Miroslava Skrziszowská

Bc. Miroslava Skrziszowská

Enterprise Europe Network
m.skrz@bic.cz
605 210 718
377 205 214

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek