BIC Plzeň

BIC News

Co se děje

Vybíráme účastníky jarního kola inkubace 2024

Do jarního kola inkubace se přihlásilo 16 nadějných startupů. Kdo z nich postoupí do další fáze programu?

Celý článek

Sales Class

BIC Plzeň připravil program workshopů a konzultací, kde se mladé inovační firmy naučí prodávat svůj produkt.

Celý článek

Vyhlášení šesté výzvy mezinárodního programu Eurostars-3

Zapojte se do programu zaměřeného na podporu mezinárodní spolupráce v oblasti VaVaI. Výzva je otevřena do poloviny března 2024.

Celý článek

Ocenění v soutěži Vizionáři 2023 putují do Plzně

Stejně jako v loňském roce i letošní ocenění v prestižní soutěži Vizionáři 2023 putují do Plzně. Osobností projektu se stal Luděk Šantora, čestné uznání poroty obdržel plzeňský startup JALUD Embedded, s.r.o.

Celý článek

Programy EIT Food Entrepreneurship pro začínající podnikatele a start-upy

Jste začínající podnikatel, startup či scaleup v oblasti zemědělsko-potravinářských technologií? Přihlaste se do jednoho z programů EIT Food Entrepreneurship.

Celý článek

Kreativní vouchery: dotace až 150 tis. Kč

O dotace na služby firem z kreativních oborů, potřebné pro měkké inovace v oblasti marketingu, designu, informačních technologií a podobně, mohou žádat malé a střední podniky na základě výzvy Ministerstva kultury z…

Celý článek

Jarní Inkubace firem 2024 je tu!

Blíží se spuštění dalšího kola inkubačního programu pro mladé inovativní firmy z Plzeňského kraje. Příjem žádostí do jarního běhu bude probíhat v termínu 1.-7. února 2024.

Celý článek

Cena Podnikatelský projekt roku 2023 pro klienta BIC Plzeň

Společnost Xeno Cell Innovations s.r.o. uspěla v prestižní soutěži Podnikatelský projekt roku 2023, vyhlašované Ministerstvem průmyslu a obchodu a Agenturou pro podnikání a inovace. Získala cenu za mimořádný společenský přínos.

Celý článek

BIC Beat – ohlédnutí za prvním setkáním mladých inovačních firem

Ve čtvrtek 23. listopadu 2023 proběhlo první networkingové setkání, připravené v rámci našich aktivit, označovaných jako BIC Beat, zaměřených na budování komunity inovačních firem. Jaké bylo?

Celý článek

O podporu z programu Plzeňské podnikatelské vouchery 2023 zažádalo celkem 17 firem

V pondělí 2. října byl ukončen příjem žádostí o dotaci z letošní výzvy oblíbeného programu Plzeňské podnikatelské vouchery. Žádost o finanční podporu z programu podalo celkem 17 firem.

Celý článek

BIC Beat – setkávání plzeňských startupů

Zakladatelé inovačních firem potřebují pro další růst nové impulzy, zpětnou vazbu a kontakty. BIC Plzeň proto připravuje ve spolupráci se SIT Portem, městem Plzní a Plzeňským krajem networkingová setkání pod názvem BIC Beat.

Celý článek

Inkubace firem, podzim 2023: Šest výjimečných projektů postupuje dál

Dne 13. září se v prostorách Technologického centra v Teslově ulici uskutečnilo první zasedání rady inkubačního programu, resp. 1. fáze hodnocení dotačního programu města Plzně s názvem “INKUBACE FIREM 2023”.

Celý článek

Příjem žádostí o dotaci byl ukončen

Příjem žádostí o dotaci z programu INKUBACE FIREM 2023 byl ukončen. Zájem o vstup do podzimního běhu inkubačního programu 2023 projevilo celkem 13 žadatelů.

Celý článek

Právě probíhá příjem žádostí o dotaci do podzimního běhu inkubačního programu

Od 17. 7. do 13. 8. 2023 jsou přijímány žádosti o dotaci v rámci podzimního běhu inkubačního programu.

Celý článek

Plzeňské podnikatelské vouchery jsou zpět

Ve čtvrtek 1. června byla vyhlášena nová výzva programu Plzeňské podnikatelské vouchery s alokací 4 miliony korun. Firmy mohou letos žádat o dotaci až 300 tisíc korun.

Celý článek

Dny AI v Plzni

Plzeň se na podzim stane jedním ze čtyř českých měst, která budou patřit umělé inteligenci. Dny AI se v Plzni uskuteční v týdnu od 16. do 22. října 2023. Svým programem se…

Celý článek

Nově vyhlášené výzvy – získejte finanční podporu pro svůj podnik

Na základě nově vyhlášených výzev mohou malé a střední podniky v České republice žádat o dotace na své inovační aktivity.

Celý článek

Přijímáme přihlášky do podzimního běhu inkubačního programu

Mladé inovativní firmy z Plzně budou moci letos podruhé vstupit do inkubačního programu. Získají pro svůj rozvoj finanční podporu a zpětnou vazbu od odborníků.

Celý článek

V Plzeňském kraji se pro inovační firmy naplno rozjíždí program PLATINN

BIC Plzeň, člen sítě Enterprise Europe Network, v roce 2023 zahajuje realizaci nového regionálního programu podpory inovačních firem PLATINN.

Celý článek

Získejte dotaci na nákup služeb od výzkumných organizací a inovujte své produkty či procesy

Plánujete zadat odbornému dodavateli měření, zpracování konstrukčního řešení nebo třeba tvorbu softwaru? Uvažujete o spolupráci s výzkumnou organizací, například s vysokou školou?

Celý článek

Pokračující podpora digitalizace

Naše aktivity pomáhají inovačnímu podnikání v regionu. Kromě poradenství v začátku podnikání se řada konzultací věnuje financování podnikatelských záměrů.

Celý článek

Získejte dotaci na práci absolventa nebo doktoranda na inovačních aktivitách vaší firmy

Program Partnerství znalostního transferu přináší dotaci na práci absolventa, který v roli tzv. asistenta znalostního transferu adaptuje akademické znalosti na praktické potřeby podniku.  

Celý článek

Firmy se mohou vyjádřit k připravované EU legislativě z oblasti mikroplastů

Cílem nové evropské legislativy má být zamezení úniku a ztrát plastových pelet (mikroplastů). Může to však mít dopad na společnosti, které nakládají s plastovými peletami.

Celý článek

Hledáme junior konzultanta/konzultantku pro inkubační program

Hledáme junior konzultanta (konzultantku), který zpočátku převezme administraci souvisejících dotačních titulů, bude stínovat senior konzultanty v průběhu inkubačního programu a do budoucna se stane samostatným konzultantem.

Celý článek

Přejeme krásné svátky a v novém roce se těšíme na vaše projekty

V době mezi 23. 12. 2022 a 1. 1. 2023 máme zavřeno. Ale už 2. ledna jsme tady pro vás a společně posuneme vaše podnikání! Tým BIC Plzeň

Celý článek

Ohlédnutí za rokem 2022: jaký byl v BIC Plzeň?

Letošní rok uplynulo 30 let od založení Podnikatelského a inovačního centra BIC Plzeň. Přečtěte si, co jsme letos společně dokázali.

Celý článek

Firmy Amitia a Pinflow energy storage bodovaly v soutěži Vizionáři 2022

Město Plzeň se snaží dlouhodobě vytvářet dobré podmínky pro inovátory, a to nejen pro založení startupů, ale i pro jejich následný rozvoj.

Celý článek

Otevírá se Creative Business Cup, startupy mají čas poslat přihlášky do 15. ledna

Creative Business Network je nezisková organizace, která se zabývá podporou startupů z oblasti kreativních průmyslů. Od roku 2012 každoročně pořádá mezinárodní soutěž Creative Business Cup, která má za cíl podporovat kreativní startupy z celého světa,…

Celý článek

Plzeňské podnikatelské vouchery pomohly firmě získat podklady pro CE značení

Na začátku byl hackathon, který přinesl nápad, jenž přerostl v reálný obchodní produkt. Nyní chytré jednotky PlantControl prošly měřením elektromagnetické kompatibility, na jehož základě získaly prohlášení o shodě CE. Díky tomu může…

Celý článek

Podívejte se, jak vypadá vítězný projekt v kategorii Služby infrastruktury

Posílení kapacit coworkingu a technologického centra BIC Plzeň je vítězem kategorie Služby infrastruktury v soutěži Podnikatelský projekt roku 2022. 

Celý článek

Plzeň uspěla v prestižní soutěži Podnikatelský projekt roku, bodovalo její technologické centrum a coworking

Plzeň uspěla v prestižní celorepublikové soutěži Podnikatelský projekt roku, které uděluje Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky spolu s Agenturou pro podnikání a inovace. Jednu z hlavních cen za rok 2022 získalo…

Celý článek

Získali jsme prestižní ocenění pro podnikatelský projekt roku 2022

Projekt ITI PMO – posílení kapacit coworkingu a technologického centra BIC Plzeň zvítězil v kategorii Služby infrastruktury

Celý článek

BIC Plzeň na Facebooku