BIC Plzeň

BIC News

Co se děje

Plzeň uspěla v prestižní soutěži Podnikatelský projekt roku, bodovalo její technologické centrum a coworking

Plzeň uspěla v prestižní celorepublikové soutěži Podnikatelský projekt roku, které uděluje Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky spolu s Agenturou pro podnikání a inovace. Jednu z hlavních cen za rok 2022 získalo…

Celý článek

Získali jsme prestižní ocenění pro podnikatelský projekt roku 2022

Projekt ITI PMO – posílení kapacit coworkingu a technologického centra BIC Plzeň zvítězil v kategorii Služby infrastruktury

Celý článek

Udržitelný projekt: inspirujte se příkladem plzeňské firmy

Plzeňská firma ORRO GROUP a.s. se zaměřuje na iniciaci a realizaci projektů pro udržitelný rozvoj. V současné době jsou to zejména projekty zaměřené na předcházení vzniku odpadů nebo související s udržitelností dopravy.…

Celý článek

Investiční akademie pro start-upy

Přihlaste se na investiční akademii! Jedná se o sérii workshopů pořádaných ve spolupráci s předními českými fondy rizikového kapitálu a dalšími experty.

Celý článek

Oslava 30. narozenin BIC Plzeň

V září jsme společně s našimi klienty a partnery oslavili třicáté narozeniny. Oslavu jsme pojali jako společný networking. Zajímá vás, jestli jsme nezapomněli na narozeninový dort? Podívejte se do fotogalerie.

Celý článek

Jak na DPH při mezinárodním obchodování

Liší se dodání zboží do zahraničí od jeho vývozu a je nějaký rozdíl mezi dovozem a pořízením zboží? Je to jen slovíčkaření nebo na tom skutečně záleží? Co musíte vědět při poskytování…

Celý článek

Chystáte se na svůj první zahraniční obchod? Přečtěte si, co je dobré vědět předem

Úspěšně jste zakončili obchodní jednání a sepisujete svou první smlouvu o dodání zboží za hranice České republiky. Máme pro vás pár dobrých rad, co byste měli vzít v úvahu.

Celý článek

První výzvy v OP TAK – investiční i provozní dotace na zavádění inovací v podnicích

Ministerstvo průmyslu a obchodu v pondělí 15. srpna vyhlásilo dlouho očekávané první výzvy  k podávání žádostí o dotace na zavádění inovací v podnicích. Připravili jsme pro vás rychlý přehled.

Celý článek

Vyjádřete svůj názor k připravované evropské legislativě – udržitelnost výroby potravin a zamýšlené označování

Máte zájem zapojit se do přípravy rámcového evropského zákona, který stanoví obecné zásady a cíle? Svým názorem můžete ovlivnit požadavky a povinnosti, které budou definovány.

Celý článek

Otevřeli jsme Technologické centrum na Borských polích

Vybudovali jsme moderní podnikatelské prostory, jejichž součástí jsou i odborné laboratoře, zkušebny a stroje pro prototypovou výrobu.

Celý článek

Víte, jak správně ochránit duševní vlastnictví vaší firmy?

Úřad průmyslového vlastnictví připravil několik podzimních vzdělávacích akcí. Vyznáte se v ochranných známkách, patentech a užitných vzorech?

Celý článek

Dotace pro podniky na investice pro zavádění inovací do výroby

Od 1. září 2022 mohou podniky žádat o dotace na investice do strojů a zařízení potřebných pro uvedení výsledků výzkumu a vývoje do výrobní praxe. Ministerstvo průmyslu a obchodu vyčlenilo na I. výzvu INOVACE v OP…

Celý článek

Plzeň spustila nový portál. O dotace se bude žádat elektronicky

Nový portál zjednodušuje způsob komunikace s úřady a institucemi v Plzni, shromažďuje na jednom místě všechny aktuálně vypsané dotační programy. Třeba i Plzeňské podnikatelské vouchery.

Celý článek

Příležitost pro start-upy: Podejte si přihlášku do EIT Manufacturing BoostUp! 2022

Prokázali jste užitečnost a funkčnost vámi navržené technologie spoluprací s velkou výrobní korporací? A nezáleží, zda se jednalo o ověření konceptu nebo pilotní projekt.

Celý článek

Na podporu podnikatelů je připraveno téměř 82 mld. Kč z fondů EU

Podpora výzkumu, inovací, chytré energetiky i cirkulární ekonomiky. Evropská komise schválila nový Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK) Ministerstva průmyslu a obchodu, který podpoří české podniky až do roku 2027.

Celý článek

Dotace na podnikové inovace v oblasti digitalizace

O dotace na zavádění inovací mohou žádat malé a střední podniky na základě 4. veřejné soutěže, vyhlášené 15. 6. 2022 Ministerstvem průmyslu a obchodu v programu The Country for the Future, podprogramu 3 „Inovace…

Celý článek

Disraptors Summit startuje prodej lístků: setkejte se s budoucí astronautkou na Mars

Disraptors Summit je významnou událostí v oblasti technologií a start-upů. Kromě soutěže o titul Startup Champion přivede do Prahy i zajímavé hosty.

Celý článek

Video: Plzeňské podnikatelské vouchery pomáhají firmám inovovat

Co jsou Plzeňské podnikatelské vouchery a jak firmám pomáhají? „Je to něco jako průmyslová seznamka,“ říkají zástupci firem.

Celý článek

Využijte dotaci na digitální transformaci podniků

Zvažujete pořízení hardwaru nebo softwaru do firmy, a to včetně služeb expertního poradenství pro návrh, implementaci a řízení ICT v organizaci? Příjem žádostí byl prodloužen do konce října.

Celý článek

Pražský Hrad hostí konferenci Sustainable Future

Udržitelnosti v logistice, dopravě, byznyse i v módě se bude věnovat více než šedesátka řečníků z celého světa

Celý článek

Město zintenzivňuje podporu rozvoje talentů a podnikání, vzniká unikátní Plzeňský INovační Ekosystém

Plzeňský INovační Ekosystém neboli PINE. Tak se jmenuje nový nástroj na podporu technické komunity a inovativních podnikatelů v regionu, který spouští město Plzeň.

Celý článek

Město spouští podnikatelské vouchery, inovace ve firmách podpoří dvěma miliony korun

Plzeňské podnikatelské vouchery, tak zní název oblíbeného programu, který pomáhá začínajícím společnostem inovovat svůj produkt nebo proces a zvýšit tak jejich konkurenceschopnost na trhu.

Celý článek

Startup World Cup & Summit se mění na Disraptors

A současně přichází European Champions League, bitva o evropský titul Startup Champion. Kromě regionálních šampionů bude summit místem, kde může potkat titány podnikatelského světa.

Celý článek

Evropská komise zjišťuje: Máte zájem o přístup do veřejných rejstříků jiných zemí?

Chtěli byste zlepšit přístup k informacím o společnostech ve vnitrostátních obchodních rejstřících na úrovni Evropské unie? Usnadnilo by vám to expanzi na trhy jiných členských států? Zapojte se do konzultace a sdělte svůj názor.

Celý článek

Na Plzeňsku se rozjíždí výuka podnikání a technologií

Byznysové vzdělávání na středních školách je součástí komplexní podpory podnikání v Plzeňském kraji.

Celý článek

Máte zájem zvýšit firemní konkurenceschopnost a s výsledky VaV proniknout do zahraničí?

Využijte program TREND Technologické agentury České republiky. Šestá a sedmá veřejná soutěž byla vyhlášena 27. dubna 2022.

Celý článek

Podpora mladých inovativních firem pokračuje. Druhý ročník inkubačního programu zná své účastníky

Plzeňský kraj ve spolupráci s BIC Plzeň již druhým rokem podporují rozjezd inovativních podnikatelských záměrů. Čtyři vybrané firmy letošního inkubačního programu získají zpětnou vazbu a dotaci 200 000 Kč na nákup odborných…

Celý článek

Digitální transformaci vaší firmy nemusíte financovat sami, přispěje vám na ni i Evropská komise

Slýcháte ze všech stran, že firmy musí digitalizovat, aby neztratily svoji konkurenceschopnost. Co to ale znamená? Jak se vyznat v tom, co je a co není pro konkrétní provoz funkční a výhodné? A…

Celý článek

Vyjádřete svůj názor na evropské nařízení REACH

Dostáváte se do kontaktu s chemickými látkami – ať už v rámci průmyslového procesu nebo i v každodenním životě? Vyjádřete svůj názor na připravovanou legislativu Evropské komise.

Celý článek

Program pro začínající inovační firmy

Získate nejen zpětnou vazbu, ale i 200 tis. Kč na odborné služby, které vám pomohou podnikání rozjet.

Celý článek

Služby sítě Enterprise Europe Network se nově zaměřují na digitalizaci

Síť Enterprise Europe Network, největší mezinárodní síť podporující podnikání, pokračuje v novém období, které bude trvat do poloviny roku 2025. Přináší nová témata – digitalizaci a udržitelný růst malých a středních podniků.

Celý článek

Jak správně přeshraničně poskytovat služby a vysílat pracovníky

Znáte pravidla pro volný pohyb osob a služeb spojená s vysíláním pracovníků? Seznamte se se základními podmínkami.

Celý článek

BIC Plzeň na Facebooku