BIC Plzeň

BIC News

Pražský Hrad hostí konferenci Sustainable Future

Udržitelnosti v logistice, dopravě, byznyse i v módě se bude věnovat více než šedesátka řečníků z celého světa

Ve středu 22. června 2022 se v Praze uskuteční mezinárodní konference zaměřená na udržitelnost. Akce Sustainable Future se koná v Martinickém paláci na Pražském hradě. Mezinárodní hosté se zaměří na témata udržitelnosti v různých typech byznysů, jako je móda, finance, logistika, doprava a stravování. Pozvání přijali zástupci z Evropské komise, Ministerstva životního prostředí, společností ČSOB, Google, ŠKODA AUTO, Mastercard, UPS, IKEA, Danone a další. Problematice se budou věnovat z legislativní stránky zástupci Ministerstva životního prostředí a advokáti.

Na hlavním pódiu se představí Roberto Berutti z Evropské komise, pravnuk Tomáše Bati –  Thomas Archer Baťa, Petra Hanzlíková z Google, Veronika Láchová z Potravinové banky, za Hlavní město Praha vystoupí primátor Zdeněk Hřib a spousta dalších.

KDY: středa 22. června 2022
KDE: Martinický palác, Pražský hrad

V prostorách Martinického paláce bude možné ochutnat fair trade výrobky a podívat se na udržitelné novinky českých i zahraničních společností. Pro hosty bude po celou dobu akce zajištěn catering a doprovodný program. Po skončení konference bude pro platící účastníky k dispozici videozáznam z celé akce.

Témata

  • Smart Cities
  • Sustainable Life
  • Circular Economy
  • Policy, Economy & Strategy
  • Greenwashing
  • Ecommerce
  • Emobility
  • Sustainable Business
  • Sustainable Finance
  • Logistics
  • Fashion
  • Food

a další

Organizace konference

Kompletní harmonogram akce, seznam řečníků a možnost zakoupení vstupenek:

www.sustainablefuture.cz

Hlavním organizátorem akce je globální platforma pro start-upy a inovátory StartupDisrupt.com. Hlavní myšlenkou Startup Disruptu je propojit byznys a start-upový ekosystém.

There is no Planet B! Tohle motto bychom měli mít stále na mysli. I v České republice je spousta společností, které se zaměřují na udržitelné podnikání, říká CEO Startup Disrupt Juránek. “Na této konferenci chceme ukázat to nejlepší, co tady máme a zároveň inspirovat nejlepšími praxemi ze zahraničí,” dodává.

Akce se koná pod záštitou Ministerstva životního prostředí, Evropské komise, Hospodářské komory České republiky, Hlavního města Prahy, Středočeského kraje, Jihočeského kraje, Moravskoslezského kraje, Plzeňského kraje, Svazu průmyslu a dopravu České republiky a dalších. Rovněž pod záštitou Evropské komise v rámci evropského zeleného týdne s mottem nulového znečištění – EU Green Week 2022.

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek