BIC Plzeň

BIC News

BIC Beat – setkávání plzeňských startupů

Zakladatelé inovačních firem potřebují pro další růst nové impulzy, zpětnou vazbu a kontakty. BIC Plzeň proto připravuje ve spolupráci se SIT Portem, městem Plzní a Plzeňským krajem networkingová setkání pod názvem BIC Beat.

Jádro komunity, jejíž rozvoj BIC tímto způsobem podporuje, tvoří účastníci a absolventi inkubačního programu, který město Plzeň a Plzeňský kraj financuje už od roku 2021. Spolu s dalšími zakladateli a manažery inovačních firem zde mohou probrat problémy, na které při realizaci svých záměrů narážejí, i řešení, která se jim dosud nejlépe osvědčila, případně se domluvit také na společných projektech, na spolupráci při technickém vývoji nebo prodeji produktů. Inspiraci zde najdou i ti, kteří o vstupu do podnikání teprve uvažují, např. v prostředí SIT Portu či jako studenti Západočeské univerzity v Plzni.

Kontakty na ty správné lidi mohou sehrát v životě startupu zásadní roli. Proto se setkání účastní i zástupci investorů, velkých podniků a institucí, výzkumných organizací či poskytovatelů dotací, ale také mentoři, konzultanti a experti na obchodní právo, patenty či marketing. V neformální atmosféře mohou s mladými podnikateli promluvit o jejich plánech a myšlenkách a navrhnout, jak jim k jejich uskutečnění mohou sami přispět, popř. s kým je za tím účelem seznámit.

Na každém setkání představí svůj podnikatelský příběh jeden zakladatel úspěšného startupu. Několik dalších firem pak přednese svůj dvouminutový pitch deck. Zazní tu také aktuality ze startupového světa, upozornění na programy či soutěže, do kterých se mohou podnikatelé se svými projekty hlásit, na investorská fóra apod. Největší prostor je ale vyhrazen pro neformální networking, na který nebývá na jiných akcích dostatek času.


Nejbližší setkání se koná:

23. listopadu 2023 od 18:00 v technologickém parku TechTower


Více informací poskytne:

Ing. Zbyněk Doležal

Ing. Zbyněk Doležal

Financování
dolezalz@bic.cz
603 512 849
377 205 208

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek