BIC Plzeň

BIC News

Otevírá se Creative Business Cup, startupy mají čas poslat přihlášky do 15. ledna

Creative Business Network je nezisková organizace, která se zabývá podporou startupů z oblasti kreativních průmyslů. Od roku 2012 každoročně pořádá mezinárodní soutěž Creative Business Cup, která má za cíl podporovat kreativní startupy z celého světa, propojovat je navzájem a pomoci jim při hledání investora i dobývání zahraničních trhů.

Readmio, FaceUp, SNUGGS, miomove, Sensio s produktem MyCello nebo Nanits Universe. Startupy, které se v minulých ročnících zúčastnily Creative Business Cupů, zcela jistě znáte. Nyní máte šanci se přihlásit vy a váš kreativní nápad. Hodnotí se nejen kreativní řešení produktu či služby, ale také potenciál obstát v mezinárodní konkurenci a stát se globálně úspěšnou firmou.

Soutěž je určena pro startupy z kreativních odvětví, jako je například design, elektronika, software, počítačové hry, 3D tiskárny, móda, architektura, reklama, film, fotografie, gastronomie, volnočasové aktivity, hračky, hudba nebo audiovize.

Co můžete účastí v soutěži získat?

  • příležitost utkat se o účast na globálním finále Creative Business Cup v Kodani,
  • propojení se startupy a investory nejen z ČR, ale i z celého světa,
  • usnadnění přístupu ke kapitálu,
  • zpětnou vazbu od investorů a expertů z oboru,
  • sebeprezentaci na globální úrovni a zvýšení povědomí o své společnosti.

Uzavírka přihlášek je 15. ledna 2023.

Organizátorem českého národního kola soutěže je již pátým rokem Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Jarního kola inkubačního programu se zúčastní 7 nadějných startupů

Rada inkubačního programu na základě prezentací vybrala účastníky jarního kola inkubačního programu 2024. Ti tak postupují do další fáze programu.

Celý článek

EENergy – granty pro MSP na energetické úspory

Malé a střední podniky mohou prostřednictvím mezinárodní sítě Enterprise Europe Network využít kaskádové financování až 10.000 EUR na energetické úspory.

Celý článek